Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 164TDI 2.5 Проблем с двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 164TDI 2.5 Проблем с двигателя

Алфата ми (164тди 2.5 '89)имаше този проблем няколко пъти,давах я в сервиз,но от
    некадърници взе да писва.Излизам с нея и водата изчезва ненадейно
    къде.Случи се няколко пъти и накрая я вкара в маслото.Как е станало
    незнам и ако някой е имал същия проблем или знае как да ми помогне
    моля нека пише.Мисля че трябва нов двигател ,от толкова ремонти и пак се получва същата работа.От Бургас съм ,ако някой знае нещо по въпроса нека помогне.Благодаря
    "la passione a la macchina" ..Alfa Romeo не е просто автомобил.. тя е чувство

Налей вода.Като дадеш газ,ако нивото на водата се вдига,значи гарнитура.Ако не-тогава се касае за спукана глава.А за това как се намира коя глава е скупана-имаше тема от Алфаманиака,не мога да я намеря,потърси в общ техн.раздел.На лично съобщение ти пращам телефона,звънни ми да ти кажа как да процедираш
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

При всички положения е добре да не се кара, щом не е съвсен ясно накъде отива водата, че току си изпращял някой воден стълб и после няма да има емотикона, която да отговаря на състоянието ти
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
        При всички положения е добре да не се кара, щом не е съвсен ясно накъде отива водата, че току си изпращял някой воден стълб и после няма да има емотикона, която да отговаря на състоянието ти
        На мен ми е пределно ясно накъде отива водата,тук си имаме работа с трактори и камиони
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
          На мен ми е пределно ясно накъде отива водата,тук си имаме работа с трактори и камиони
          Е тях карате ли ги, ако има съмнение за пукната глава
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
            Е тях карате ли ги, ако има съмнение за пукната глава
            Ами това не е фиат,аз я карах няколко хиляди километра така,с реко охлабена капачка на разширителния съд
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Eто това е търсената тема:
              http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2148
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: Алфа Ромео 164TDI 2.5 Проблем с двигателя

Първоначално публикувано от alfaromeofen
                Случи се няколко пъти и накрая я вкара в маслото.
                Ако картера е пълен с вода значи уплътненията на ризите.Само когато се кара ли се губи водата?Какво е ремонтирано по двигателя?Пуши ли бяло докато караш?
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Re: Алфа Ромео 164TDI 2.5 Проблем с двигателя

Първоначално публикувано от Boby
                  Случи се няколко пъти и накрая я вкара в маслото.
                  Ако картера е пълен с вода значи уплътненията на ризите.Само когато се кара ли се губи водата?Какво е ремонтирано по двигателя?Пуши ли бяло докато караш?
                  Боби,пратил съм му на човека упътване на руски,нека я направи.Оставям темата отворена да напише къде е бил проблема и как се е справил
                  Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

водата влиза в картера през ноща докато изтива,на сутринта вече е долу в картера,няма пара в ауспоха и не вдига налягането във водната система(не надува маркучите)

Comment

водата влиза в картера през ноща докато изтива,на сутринта вече е долу в картера,няма пара в ауспоха и не вдига налягането във водната система(не надува маркучите)
                      Покрай ризите е било тогава,щом ми каза,че се клапат свободно Не си давай зор,едно по едно,като изключим доставката на уплътненията-ден-ден и половина, и при малко повече време и сръчност,за една събота и неделя сия оправил Почисти контактните повърхности между блока и ризите с ъглошллайф и бормашина, с телена четка Не забравяй като наденеш бронзовия уплътнител и гумените плъстени,да обмажеш тънко всяка риза със силикон Reinzosil.Трябва след като я намажеш,ризата да я поставиш чевръсто,че силикона почва да стяга
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Здравейте отново!Сглобих алфата ,и сега ако някой знае какви са хлабините на клапаните мотора е VM 84A 2.5 TD,моля помагайте

Comment

0.30mm както за смукателните,така и за изпускателните,и студена,и топла.Най-добре на студена ги регулирай Става за 10 минути,ключ 13 звезда илиула и отвертка
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

мерси много ,ей сега паля лампата и заминавам да гегулирам

Comment

Нямам налягане на маслото в главите, от какво може да е,и как да го оправя,колата я събрах,върви супер ,но незнам защо така се получава? Значи няма запушване по главите и по трабичките,но налягането е слабо.При студен двигател прави налягане 5 атмосфери,а като загрее пада до към 4 атмосфери.

Comment

Working...
                              X